Nå tar 22 bedrifter i bruk Made in Norway-merket

Bilde av deltagere på lanseringen av merkevaren Made in Norway

Innovasjon Norge presenterte 21. august de første bedriftene som skal bruke det nye, offisielle opphavsmerket Made in Norway på sine produkter og løsninger. Målet er å styrke merkevaren Norge og å bruke den norske identiteten til å vinne kunder internasjonalt.

– Næringslivet har omfavnet den nye merkeordningen og det er en glede for oss å kunne fortelle hvilke bedrifter og merkevarer som nå blir de første til å ta i bruk Made in Norway-logoen. Det er et stort spenn av virksomheter med svært ulike produkter og tjenester. Det viser at ordningen favner vidt og kan fungere godt for store deler av næringslivet. Disse bedriftene går foran, og vi er stolte av å ha dem på laget, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Made in Norway vil være et beskyttet varemerke for norske produkter som eksporteres til utlandet. Det skal være et kvalitetsmerke for norske produkter.

– Merkeordningen Made in Norway kan sette norske bedrifter i stand til å øke sin eksport gjennom den styrken Norge som merkevare står for. Made in Norway er et initiativ fra næringslivet selv, og som vi støtter med god grunn: Fra forskning, andre lands erfaringer og nasjonale erfaringer, vet vi at gode merkeordninger fungerer, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Disse bedriftene har vært med i pilotfasen, for å teste og videreutvikle merkeordningen:

HoloCare er en av pilotbedriftene som nå tar i bruk merkevaren Made in Norway

Alle pilotbedriftene har produkter eller løsninger som oppfyller kriteriene for å kvalifisere seg til å bruke merket. Det betyr at produktene eller løsningene i all hovedsak er utviklet eller produsert i Norge og at bedriften jobber etter prinsippene for ansvarlig næringsliv.

Ønsket med merkeordningen er at forbrukere raskt og enkelt skal kunne velge produkter og løsninger som forsterker og underbygger norsk verdiskaping. 
Regjeringen satte i gang arbeidet med merkeordningen etter ønske fra næringslivet Innovasjon Norge forvalter ordningen videre.

Statssekretær Tore O. Sandvik holdt innlegg om Made in Norway

Om Made in Norway 

Om hele Norge eksporterer