Gode innspill fra hele landet

I løpet av våren 2022 møtte næringsminister Jan Christian Vestre rundt 200 bedrifter, for å få innspill om hva næringslivet trenger. Her er fire innspill fra norske eksportbedrifter.

Arvid Nesse, Haugesund
Leder, Norwegian Offshore Wind Cluster

Norwegian Offshore Wind Cluster representerer over 350 norske havvindaktører.

Norge skal forbli en industriell energigigant, der vi skaper jobber, kutter utslipp og øker eksporten. Derfor er havvind en sentral del av regjeringens grønne industriløft og eksportsatsing.

JAN CHRISTIAN VESTRE
NÆRINGSMINISTER

Olav Madland, Kongsberg
Daglig leder, Applied Autonomy

Applied Autonomy er en oppstartsvirksomhet som leverer løsninger for digital, automatisert, sikker og effektiv transport.

– Tid er penger. Jeg vil at både oppstartsbedrifter og etablerte virksomheter bruker tiden sin på verdiskaping og innovasjon. Én dør inn til virkemiddelapparatet vil hjelpe dem å komme raskere i gang med satsingene sine.

Jan Christian vestre
næringsminister

Svein Kvernstuen, Sandnes
Daglig leder/gründer, Beyonder

Beyonder utvikler morgendagens bærekraftige effektbatterier for industri og tungtransport.

Regjeringen utvider Eksfins mandat for investeringer i Norge. Nå kan de også gi lån til eksportrettede investeringer og finansiere klimavennlige investeringer med eksportpotensial.

JAN CHRISTIAN VESTRE
NÆRINGSMINISTER

Sonja Djønne, Mo i Rana
Daglig leder, Heymat

Heymat produserer matter med høy kvalitet og norsk design. Heymat ønsker å bli en internasjonal merkevare.

Mange bedrifter trenger hjelp til å vise seg frem for verden. Nå kan eksportbedrifter få dekket inntil 50 % av kostnaden for deltakelse på messer og andre eksportfremstøt.

jan christian vestre
næringsminister