Prosjektstyret for vareproduksjon og design

Fra venstre: Arild Theimann, Emma Østerbø, André Lind, Leif Holst-Liæker (leder), Gerda Sørhus Fuglerud og Egil Sundet. Innfelt foran: Marte Ellingsen Tyldum og Thor-Anders Lundh Håkestad

Prosjektstyret for eksportsatsingen på vareproduksjon og design er nå i gang! Styret skal bidra til å øke eksporten av produkter fra norske bedrifter som produserer alt fra rålekkert design og interiør til høyteknologiske industriprodukter. Arbeidet er en del av eksportreformen Hele Norge eksporterer.

Leif Holst-Liæker fra Varier Furniture leder styret som består av representanter fra bredden norsk vareproduserende industri som henter konkurranseevnen sin primært fra design og teknologi. Partene i arbeidslivet er også representert i styret, mens Nærings- og fiskeridepartementet og Nasjonalt eksportråd har en observatør hver. Innovasjon Norge er sekretariat for prosjektstyret.

– Her snakker vi om et mangfold av små og store bedrifter med kjent design, sterk merkevare og avansert teknisk kompetanse. Mange av bedriftene har allerede en betydelig eksport, men potensialet er enda større. Det potensialet kan vi utløse hvis det offentlige og næringslivet jobber sammen, sier prosjekstyrets leder Leif Holst-Liæker.

Prosjektstyret skal følge opp tiltakene næringsministeren har vedtatt for å øke eksporten av vareproduksjon og design. Tiltakene er basert på forslag fra Nasjonalt eksportråd. Prosjektstyret skal bidra til gjennomføringen av eksportsatsingen på vareproduksjon og design, ivareta ulike interessenter i satsingen og sørge for at satsingen er relevant for næringslivet. Dette er en del av modellen til regjeringens eksportreform Hele Norge eksporterer.

Reformen er en av regjeringens hovedsatsinger for å nå målet om å øke norsk eksport utenom olje og gass og samtidig kutte de samlede klimagassutslippene.

Prosjektstyrets medlemmer
– Leif Holst-Liæker (Varier Furniture) (leder)
– Gerda Sørhus Fuglerud (Oleana)
– André Lind (Drytech)
– Emma Østerbø (NCE Manufacturing)
– Thor-Anders Lundh Håkestad (Lundhs)
– Marte Ellingsen Tyldum (Kongsberg Maritime)
– Egil Sundet (NHO)
– Arild Theimann (LO)